دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۴
ضرورت رفع مشکل ته‌لنجی در بوشهر و بهبود اقتصاد منطقه

حوزه/ امام جمعه تنگستان گفت: موضوع ته‌لنجی‌ها سالیان سال است که مشکلات و گرفتاری های زیادی برای مردم ایجاد کرده است، اما متاسفانه در دولت‌های مختلف و شرایط متفاوت نسبت به حل این مساله تصمیم واحدی گرفته نمی‌شود.

حجت‌الاسلام حبیب پهلوزاده امام جمعه تنگستان ظهر امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در بوشهر ضمن تاکید بر حل مشکل ته‌لنجی‌ها در بوشهر، بیان کرد: تاخیر در حل مساله ته‌لنجی‌ها موجب ایجاد ناراحتی در بین مردم شده است.

وی ادامه داد: زیرا مردم تصور می‌کنند یا اراده سیاسی و حاکمیتی نسبت به حل این مساله وجود ندارد یا اگر هم اراده‌ای وجود دارد، بسیار ضعیف است.

امام جمعه تنگستان در بخش دیگری از صحبت‌هایش به موضوع واردات گوشی آیفون اشاره کرد و گفت: در واردات گوشی آیفون، خودرو و... علاوه بر ارزآوری، موجب خروج ارز زیادی از کشور نیز می‌شوند، اما با این اوصاف مشکل واردات آنها در عرض یک هفته حل شد. اما مشکل ته‌لنجی‌ها سالیان سال است نقل جلسات دولتی و حاکمیتی است اما تاکنون راه حلی برای رفع آن اندیشیده نشده است و همین تبعیض سیاسی در حل مسائل، این ذهنیت را در ذهن مردم شکل می دهد که نگاه سیاسی کشور مانع از حل مسائل شده است، در صورتی که باید در کشور نگاه حاکمیتی و مساوی برای حل مسائل وجود داشته باشد.

حجت الاسلام پهلوزاده در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به وجود ۴۰۰ لنج‌دار در سطح شهرستان، عنوان کرد: در صورتی که هر لنج برای ۵ نفر شغل مستقیم ایجاد کرده است یعنی به عبارتی بالغ بر ۲ هزار نفر به صورت مستقیم با این شغل در ارتباط هستند و ۴۰ هزار نفر نیز به صورت غیرمستقیم به دریا و لنج وابسته هستند.

وی اضافه کرد: اقتصاد و ارتباطات اجتماعی مردم به دریا و دریانوردی و واردات و صادرات دریا وابسته است.

خطیب جمعه تنگستان در بخش دیگری از صحبت‌هایش به راه حل رفع مشکل ته‌لنجی‌ها اشاره کرد و گفت: می‌توان با فعال کردن تعاونی‌های مرزنشین و ارتباط هر ۵ لنج‌دار با یک تعاونی، آورده بین آنها تقسیم شود.

وی ضمن اشاره به آسیب قطع رفت‌وآمدها، بیان کرد: در صورتی که رفت‌وآمدهای دریایی ادامه داشته باشد آورده تقسیم و بین لنج‌داران عدالت برقرار می‌شود و همه مردم از این آورده سهیم می‌شوند.

حجت‌الاسلام پهلوزاده تاکید کرد: لازم است تا علاوه بر بحث واردات، موضوع صادرات توسط تعاونی‌ها نیز در دستور کار قرار گیرد و تخفیف‌هایی برای لنج داران در نظر گرفته شود و همچنین برای هر لنج‌دار در سال ۳-۴ سفر در نظر گرفته شود تا بتوانند علاوه بر تامین هزینه‌های سفر، بتوانند درآمد لازم برای امرار معاش و گذران زندگی را داشته باشند.

وی افزود: اقتصاد منطقه تحت الشعاع سفرها است و لازم است تا مسئولان نسبت به این موضوع دقت نظر لازم را داشته باشند. زیرا اگر سفرها مدیریت شود مردم می‌توانند زندگی و اقتصادشان را مدیریت کنند و از آسیب‌های بعدی جلوگیری شود.

امام جمعه تنگستان در بخش دیگری از صحبت‌هایش ضمن اشاره به تغییر در حجم ته‌لنجی و بار همراه مسافر، گفت: در مقدار و توناژ حجم ته‌لنجی و همراه مسافر نیز مباحثی صورت گرفته است که قرار است در مصوبات اخیر مالیات‌هایی از این حجم بارها دریافت شود.

وی ضمن اشاره به اینکه این موضوع در صورتی که اجرایی شود در دراز مدت آسیب‌های زیادی را ایجاد می‌کند، افزود: لذا باید از همین حالا نسبت به مسائل اقتصادی و فرصت‌های تجاری که مردم با آنها ارتباط دارند با حساسیت بیشتری مورد بحث و تحلیل قرار گیرند.

حجت الاسلام پهلوزاده بیان کرد: مردم منطقه با کشورهای حاشیه خلیج فارس ارتباطات خانوادگی، قومی و اجتماعی زیادی برقرار کرده‌اند و به دلیل کاهش سفرها، این ارتباطات نیز تحت الشعاع قرار گرفته است و دولت باید به این موضوع نیز توجه کند.

وی گفت: یکی دیگر از مشکلات این است که کالاهایی که وارد می‌شوند بعد از بارگیری از گمرک اجازه ترخیص می‌گیرند، اما خودروهایی که بارها را جابجا می‌کنند جریمه می‌شوند و این موضوع باید مورد بررسی قرار گیرد. اگر کالا قاچاق است پس چرا گمرک اجازه ترخیص می‌دهد و اگر قاچاق نیست پس چرا خودروهایی که بارها را جابجا می‌کنند، جریمه می‌شوند و بار توسط مجموعه نیروی انتظامی ضبط و به تعزیرات ارسال می‌شوند!!

خطیب جمعه تنگستان گفت: حل مساله ته‌لنجی‌ها در باب حل مسائل اقتصادی باید در اولویت قرار گیرد و یکبار برای همیشه این موضوع حل و فصل شود.

وی اضافه کرد: الان وضعیت مبهم است و باید موضوع بار، ته‌لنجی و بار همراه مسافر مورد تحلیل قرار گیرد و مجوزهای لازم صادر شود تا مردم از این بلاتکلیفی رها شوند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha